Voortaan moet u niet langer de bestanden van uw website voortdurend controleren op lekken of malware: de Automatische Patching dienst houdt die bestanden in uw plaats up-to-date met de nodige patches. Wat biedt deze dienst?

Automatische patching maakt uw website niet alleen veiliger, het ontlast u ook van een tijdrovende beveiligingstaak zodat u zich kunt wijden aan uw core business!

Zwakke plekken of lekken patchen is een must

Regelmatig worden er lekken of zwakke plekken vastgesteld in veel gebruikte scripts,  php-routines of andere onderdelen van websites. Dan zou u die bestanden zo snel mogelijk moeten aanpassen, om te voorkomen dat criminelen of vandalen deze lekken exploiteren om uw site aan te vallen. De schade die zij  kunnen aanrichten is immers niet te overzien: uw site platleggen, uw klantenbestand of bedrijfsgegevens stelen, …

Door de bestanden van uw site regelmatig te patchen, voorkomt u veel ellende. Helaas hebt u vaak niet de tijd en/of de technische kennis om voortdurend alle beveiligingsbulletins te lezen en uw bestanden af te lopen op lekken. De Automatische Patching dienst brengt raad.

Automatisch patchen: u hebt uw handen vrij hebt voor belangrijke zaken

Deze dienst zal namelijk in uw plaats alle bestanden overlopen en, indien u dat wenst, ook automatisch de nodige beveiligingsupdates uitvoeren aan de bestanden ( ‘patching’). Zo verhoogt u de veiligheid van uw site. En doordat u nu ontlast bent van deze tijdrovende taak, kunt u nu uw aandacht volledig wijden aan uw core-business.

Deze dienst controleert de bestanden van uw website ook op malware. Naar behoeven kunt u de schadelijke bestanden dan in quarantaine stellen of volledig verwijderen. En dit alles heel eenvoudig en overzichtelijk vanuit uw vertrouwde controlepaneel.

Is Automatische patching bij u al actief?

Ga snel naar uw controlepaneel, en ga bij Instellingen naar het tabblad Automatic Patching. Zet daar de knop op AAN. Vervolgens kiest u bij ‘policy’ of u al dan niet problematische bestanden automatisch wil laten patchen. In de nieuwe tabblaadjes Overzicht, Kwetsbaarheden en Malware onderneemt u de nodige acties en volgt u de situatie op.

 

 

Het .game domein is nu open voor het grote publiek. Alle grote game-makers hebben ondertussen al hun games voorzien van deze nieuwe domeinnaam!

Dat games geen spelletjes zijn, maar een serieuze industrie, dat moeten wij u niet meer vertellen. Wereldwijd zijn volgens recente cijfers videogames goed voor 101,62 miljard dollar inkomsten. In de VS alleen wordt er voor 5,2 miljard dollar aan videogames verkocht en wordt er voor 8,4 miljard dollar aan game consoles besteed.

Deze industrie was dan ook dringend aan  zijn eigen domeinextensie toe, en die is er nu: .game. Sinds 16 mei kan iedereen zijn eigen .game domeinnaam registreren. Voor het zover kwam, waren er natuurlijk de zogenaamde Sunrise periode, voorbehouden aan houders van geregistreerde merken, gevolg door de Early Access, tijdens welke periode goed klinkende domeinnamen per opbod verkocht werden.

 

Sunrise periode: de grote spelers nemen hun positie in

Meteen bleek de grote belangstelling voor de nieuwe extensie.  Tijdens de Sunrise registreerden nagenoeg alle grote namen uit de game-industrie hun .game domein. Blizzard Entertainment bijvoorbeeld registreerde o.a. een .game domein voor zijn Warcraft, Starcraft, Heartshtone, Diablo. Activision deed hetzelfde voor Call of Duty, en Take-Two Interactive voor Grand Theft Auto. Microsoft registreerde zijn Minecaft, Riot Games zijn League of Legends, enz.

Maar ook bedrijven die gamingplatformen aanbieden waren er als de kippen bij om hun .game domein vast te leggen. Apple deed het voor iPad.game, AppleWatch.game en AppleTV.game. Microsoft kocht Xbox.game. Sony Interactive registreerde PlayStation.game.

 

General Availability: the game is on!

Meteen na de merkenhouders was het de beurt aan professionals met een interesse in gaming, tijdens de Early Access Periode. Prachtige domeinnamen met een grote toekomst voor zich gingen de deur uit, zoals vr.game, play.game, i.game, board.game, chess.game en meer. Welke prijzen er voor deze premium domeinen betaald werden, is momenteel niet gekend. En nu is dus de General Availability aangebroken, zodat iedereen de kans heeft om een domeinnaam te registreren. Dat gebeurt aan een vast tarief, op een first-come, first-served basis. Bent u actief in de gaming-industrie, of hebt u een goed idee voor een gaming-project? Dan weet u wat u te doen staat. Haast u, en wees er als eerste bij om uw .game-domeinnaam te registreren!

Terwijl er al meer dan 27 miljoen domeinnamen geregistreerd werden met een van de nieuwe domeinextensies, maken twee nieuwkomers hun intrede. Welkom .vin en .wine! Enkele cijfers…

Meer dan 27 miljoen

Op 7 februari waren er 27.452.924 domeinen geregistreerd met de nieuwe domeinextensies. Momenteel hebt u de keuze uit 900 nieuwe TLD’s, die beheerd worden door 263 registrars. Grote slokop is nog altijd .xyz, dat op zijn eentje goed is voor 19% van al deze domeinen (5.216.000). Het wordt gevolgd door .top (9,20% goed voor 2.525.000 domeinen) en .wang (8,53% goed voor 2.333.500 domeinen).

Het rijtje nieuwe domeinextensies mocht deze week twee nieuwelingen verwelkomen: .vin en .wine. Deze domeinextensies zijn bedoeld voor al wie actief is in de sector van dit edele vocht: wijnboeren, wijncollectieven, wijnhandels en wijnliefhebbers.

Wijn neemt nu eenmaal een belangrijke plaats in onze (eet)cultuur in. Jaarlijks worden er meer dan 38,4 miljard wijnflessen geproduceerd, zodat deze community toch wel haar eigen domein verdient.

Champagne, Prosecco, Sherry: AOC’s ook op het internet beschermd

De .vin en .wine domeinextensies lijken een sprankelende toekomst tegemoet te gaan. Tijdens de Sunrise periode van .vin en .wine werden meteen al meer dan 1.300 merken geregistreerd door hun respectieve eigenaars. En verschillende grote wijnhuizen hebben eveneens het goede voorbeeld gegeven. De organisatie die alle telers en wijnhuizen vertegenwoordigt in de Franse Champagnestreek, Comité Champagne, is voortaan te vinden op champagne.vin en champagne.Wine. Leuk daar is de app (voor Android en iOS) die u alles vertelt over Champagne.

Evenzo de befaamde prosecco wijn, die eigenlijk al sinds de Romeinen gekend was maar slechts in 2009 zijn DOC kreeg (Denominazione di Orogine Controllata, de Italiaanse tegenhanger van de Appelation d’Origine Controlée of AOC). Het consortium dat deze naam moet beschermen is te vinden op prosecco.wine en prosecco.vin.

En ook sherry vindt u voortaan op het web. De Consejo Regulador voor de Deonominacion de Origne Jerez-Xeres-Sherry, de grootste sherry vereniging ter wereld, heeft een compleet nieuwe website ingericht op sherry.wine.

Laat u inspireren door onze rubriek met de vele nieuwe domeinextensies om het juiste webdomein te vinden dat exact bij uw activiteiten past. Op uw gezondheid!

De .be domeinextensie blijft het goed doen, zo blijk uit cijfers van DNS.be. Maar ook .vlaanderen, .gent en .brussels staan hun mannetje. De geografische extensies blijven dus populair. Enkele opvallende cijfers…

2,8% groei .be domeinnamen

De Belg houdt van zijn .be domeinnaam, dat is het minste wat je kan besluiten uit de cijfers die DNS.be, de registrar van het .be landendomein, enkele dagen geleden bekend maakte. Van 736.498 .be domeinen in 2007 is dat aantal in 2015 gegroeid tot 1.534.832, meer dan het dubbele dus in 8 jaar tijd. Eens een domein geregistreerd, blijft de Belg ook trouw aan dat domein: 86% van de .be domeinen wordt jaarlijks verlengd, waar dit gemiddelde in heel Europa toch wat lager ligt (79% in 2013).

.vlaanderen, .brussels en .gent

Maar ook de andere nieuwe geografische domeinnamen voor België komen op. Er waren einde 2015 reeds 6.991 .vlaanderen domeinen. Het .brussels domein heeft weliswaar betrekking op een kleinere oppervlakte maar volgt toch op de voet met 6.591 registraties (bron: DNS.be). Zelfs .gent, dat niet eens een gewest maar een stadsdomein is, heeft ondertussen reeds meer dan 3.209 registraties (bron: NtldStats).

Geografisch domeinnamen krijgen de voorkeur

Het is dus overduidelijk: de Belg houdt van zijn geografische verankering. Het .be domein heeft volgens de cijfers van DNS.be een aandeel van 59,2% in alle in ons land uitgevoerde registraties, gevolgd door .com (15,08%), .eu (7,46%), .net (7,25%), .nl (2,69%), .vlaanderen (0,38%) en .brussels 0,36%. Wellicht is het feit dat men zich tot een plaatselijk publiek richt en dus de eigen moedertaal kan hanteren in de domeinnaam, hier niet vreemd aan. Organisaties en reclamecampagnes bijvoorbeeld maken van hun slagzin vaak hun domeinnaam.

Hou het kort!

Soms echter wordt wel eens de duidelijkheid uit het oog verloren. DNS.be haalt drie voorbeelden aan van organisaties die het motto “keep it simple” uit het oog verloren zijn. Wat te denken van commissioncommunautariefrançaise.brussels (39 karakters) of internationaal-folkloristisch-oogstfeest-pikkeling.vlaanderen (50 karakters)? De kroon wordt echter gespannen door motor-verhuur-ducati-749-998-mv-augusta-f4-goldwing-1800-honda.be dat de gebruiker maar liefst 62 karakters laat intikken in zijn adresbalk. Het bedrijf zal flink in de buidel mogen tasten als het een spandoek wil maken met zijn domeinnaam erop!

De conclusie is duidelijk: plaatselijke domeinnamen zijn nog altijd erg belangrijk. En u, hebt u al een .be, .vlaanderen of .brussels domeinnaam voor uw project? Bekijk onze uitgebreide lijst met de vele mogelijkheden die de nieuwe domeinextensies bieden!

Nadat de zoekgigant eerder al voor een .xyz domein ging, koos het nu voor .news om een nieuwe dienst voor te stellen. Slim van Google, dat de waarde van de nieuwe domeinextensies dus prima begrepen heeft!

Eerst Alphabet.xyz…

Zoals u enkele maanden geleden kon lezen heeft zoekgigant Google zichzelf opgesplitst en de verschillende takken in aparte entiteiten gestopt. Bovenop kwam dan het moederbedrijf, Alphabet. Het bijzondere daarbij is dat voor deze overkoepelende structuur een domeinnaam gekozen werd die een duidelijke ondersteuning van de nieuwe domeinextensies betekent: alphabet.xyz.

De .xyz domeinextensie richt zich tot de x-, y-, als z-generatie. Daarnaast wordt die ook gebruikt als neutraal alternatief voor .com. Ondertussen zijn er al meer dan 2.749.000 .xyz-domeinen geregistreerd, zo vermelden de statistieken bij ntldstats.com. Daar kunt u trouwens ook lezen dat er in totaal nu bijna 17 miljoen domeinen bestaan met een van de nieuwe domeinextensies.

…en nu Unfiltered.news

Google toont nu opnieuw dat het bedrijf de kracht van de nieuwe domeinnamen begrepen heeft. Het nieuwe project van Jigsaw, de tech incubator van Alphabet, kreeg een website met de nieuwe  .news domeinextensie: unfiltered.news. Bij dit project wordt het nieuws uit de hele wereld geanalyseerd, zodat u te weten komt welke nieuwsberichten niet of minder gecoverd werden door de media in uw land.

De tool is nog in beta, maar u kunt het al in avant-première testenUnfiltered.news geeft visueel de belangrijkste topics in de verschillende landen van de wereld weer op een landkaart. Klik op een topic – dat in uw taal weergegeven zal worden – en u kunt zien hoe het in de verschillende plekken aan het trenden is. Met een schuiver kunt u teruggaan in de tijd.

Het bijzondere is dat u dus ook kunt zien welke topics er niet ‘trending’ zijn in uw eigen of een andere regio. Een krachtige tool om censuur tegen te gaan, uiteraard. En nu maar hopen dat deze tool geïntegreerd raakt in Google News.

Nieuwe domeinextensies: keuze te over

Opnieuw een mooi en interessant project van Google. Als registrar onthouden wij bij Register.be alvast dat Google / Alphabet / Jigsaw met deze domeinnaam nogmaals zijn vertrouwen in de nieuwe domeinextensies bevestigt. De nieuwe domeinextensies vertellen meteen waarover een website gaat. Waar bij de klassieke domeinextensies .com, .net, .biz … alle goed klinkende domeinen reeds aan anderen toebehoren, zijn bij de nieuwe domeinextensies de mogelijkheden eindeloos… en betaalbaar!

Wil u weten welke domeinextensie het beste geschikt is voor uw eigen project? Bekijk onze uitvoerige lijst met nieuwe domeinextensies, en maak uw plannen concreet!

De keuze van uw domeinnaam is enorm belangrijk voor het succes van uw project of bedrijf. Kiest u voor een peperdure klassieke .com, voor een degelijke .be of voor een van de nieuwe domeinextensies? Onze tip: vraag het aan Siri!

Wereldwijd of Belgisch?

Een goede domeinnaam kiezen is niet simpel. Toch is een goede domeinnaam voor uw bedrijf of project enorm belangrijk. De domeinnaam moet goed in het gehoor liggen, duidelijk maken wat uw product of dienst is, en gemakkelijk door de gebruiker onthouden kunnen worden.

Hoe kiest u een goede domeinnaam? De eerste vraag die u zich moet stellen is of uw product of dienst zich richt tot enkel de plaatselijke markt, of dat u ambities hebt over de landgrenzen heen. In het eerste geval is een landen domein zoals .be aangeraden, omdat het vertrouwen inboezemt. De gebruiker weet meteen dat hij met een in België gevestigd bedrijf te maken heeft, of althans dat er een aanspreekpunt in België bestaat. Wil u zich nog meer toespitsen op een bepaalde regio, overweeg dan de .gent of .vlaanderen domeinextensie.

TweeWoorden.com of EenWoord.xyz?

Hebt u in tegendeel internationale ambities? Ga dan voor een “generische” domeinextensie of generic Top Level Domain. En dan bedoelen we niet meteen de klassieke gTLD’s zoals .com, .info of .net. Er is immers veel kans dat de domeinnaam die u voor ogen had, met een dergelijke extensie, reeds toebehoort aan een ander bedrijf. U zal hoogstens nog een domeinnaam in de wacht kunnen slepen door meerdere woorden te combineren.

Neem het voorbeeld van meneer Peeters, die een schoenenzaak heeft. Peeters.com is niet vrij. Maar schoenenpeeters.com wel. En zelfs peeters.shop, of peeters.fun. En waarom niet peeters.shoe gekozen, dat meteen aangeeft dat meneer Peeters schoenen verkoopt?

Welke is beter – schoenenpeeters.com of peeters.shoe? Dat hangt af van geval tot geval. Hoe langer het woord dat de gebruiker moet intikken in de adresbalk, hoe meer kans op een fout. Korter is altijd beter. Maar het kan geen kwaad om, indien deze varianten nog beschikbaar zijn, die eveneens allemaal te registreren. Zo maait u concurrenten het gras voor de voeten weg; u werkt gewoon met één centrale site en leidt de gebruikers vanop die varianten naar deze website.

Doe de Siri-test!

Het belangrijkste is echter dat het webadres gemakkelijk te onthouden is. Vroeger werd daarom aangeraden om de “radio” test te doen. Stel dat u een radioreclame zou maken voor uw product of dienst, zou de gebruiker dan uw website kunnen onthouden zonder dat de letters een voor een gespeld moeten worden? Tip: gedachtestreepjes in domeinnamen zijn uit den boze!

Maar, zal u zeggen, radio is passé! U hebt ongelijk. Niet zozeer omdat radio nog altijd bloeit, maar wel omwille van het auditieve aspect. Het gaat er gewoon om dat uw domeinnaam gemakkelijk onthouden moet kunnen worden, wanneer hij in een gesprek ter sprake komt.

En dan zijn er natuurlijk ook nog Siri, Cortana, Google Now en Co, de virtuele assistenten op onze smartphone, tablet en in onze browser. Gesproken commando’s zullen in de toekomst steeds meer als input in onze toestellen gebruikt worden. Het is dan ook belangrijk dat deze assistenten uw domeinnaam goed kunnen begrijpen.

Dus wanneer u wil weten of de merknaam die u in gedachten had voor uw product, of de domeinnaam voor uw webwinkel, goed in het gehoor ligt, vraag het dan voortaan aan Siri!

Haal inspiratie bij onze uitgebreide lijst nieuwe domeinextensies en vind uw nieuwe stek op het web!

 

Steeds meer grote namen schakelen over naar de nieuwe .tech domeinextensie. Sinds de lancering ervan werden er al meer dan 84.000 .tech domeinen geregistreerd. Ook iets voor u?

 

Redenen genoeg om over te schakelen

Cijfers liegen niet. Volgens The Next Web  krijgt 65% van de mensen en organisaties de domeinnaam niet te pakken die zij zouden wensen voor hun product of organisatie. 32% moest zelfs een andere naam kiezen voor zijn product, omdat het bijhorende domein niet beschikbaar was. Een van de redenen waarom u de laatste jaren de gekste woorden als domeinnaam zag, met ingeslikte klinkers zoals Tumblr.com.

De klassieke domeinnamen die op .com, .org of .net eindigen zijn kortom allemaal reeds geregistreerd. Om een .com in handen te krijgen moet u dan ook veel geld neertellen – zelfs voor de gekste domeinen. Bij een recente SEDO-veiling werd vajj.com te koop aangeboden voor $7.500. Het drieletterige qbi.com kostte $200.000. Ongelooflijk, vooral wanneer u bedenkt dat voor een dergelijke domeinnaam met een van de nieuwe extensies enkele tientallen dollars volstaan!

 

Klinkende namen geven het voorbeeld

Verschillende grote bedrijven hebben dit begrepen. Zij gaan voor een korte, duidelijke domeinnaam waarbij de extensie meteen de aard van het bedrijf en de website duidelijk maakt. En omdat een aantal van hen in de technologie sector actief zijn, kozen die voor de nieuwe .tech extensie.

Zo kondigde Consumer Technology Association (CTA) onlangs aan dat het van CE.org overstapt naar cta.tech. Reuters.tech vervangt binnenkort het veel langere www.reuters.com/news/technology. Het Reward programma van Microsoft vindt u binnenkort terug op rewards.tech. De bekende tech nieuwssite The Next Web stapte over op tnw.tech.

Ook de onderwijssector heeft het belang ingezien van de .tech extensie voor zijn technische afdelingen. King’s College London gebruikt nu al kcl tech, Warwick University warwick.tech, de Barcelona Technology School bts.tech.

De .tech domeinextensie is dus uitermate geschikt voor startups, tech-bedrijven, universiteiten en onderwijsinstellingen, conferenties, bloggers, uitgevers die technisch nieuws brengen. Half maart 2016 waren er al meer dan 84.500 .tech domainnamen geregistreerd.

Volgt u het goede voorbeeld? Laat u inspireren door de vele nieuwe domeinextensies om uw bedrijf van de passende domeinnaam te voorzien!

Sinds 3 maart kan iedereen die dat wil een .bet domein registreren, nu dit nieuwe gTLD in zijn General Availability fase is. Wedden is enorm populair, zo blijkt uit de cijfers van de registraties. Een kort overzicht.

De opwinding van het wedden

Gokken, wedden, uw geluk wagen… het is heel verleidelijk. De spanning van het wachten op het resultaat is zelfs verslavend – hebt u goed gewed, en hebt u gewonnen? Of was het geluk u niet goed gezind? Meer geluk volgende keer!

Velen laten zich door deze spanning leiden om ook hun geluk te wagen. Getuige daarvan zijn de vele online plekken waar u kunt gokken en wedden – in online casino’s of speelzalen, in agentschappen waar u weddenschappen kunt afsluiten op alle mogelijke sportwedstrijden, van voetbal tot tennis, basketbal, ijshockey…

Online wedden heeft nu ook zijn eigen domeinextensie: .bet. De domeinextensie werd op 5 januari 2016 geopend voor merkhouders in de Sunrise Periode, met een Landrush Periode die op 8 februari volgde. Op 3 maart brak dan de General Availability aan, zodat iedereen nu een .bet domein kan registreren op een first come, first served basis.

Meteen succes

Op de eerste dag werden meteen meer dan 13.500 domeinnamen met de nieuwe extensie geregistreerd; drie dagen later stond de teller al op 20.035. Voor sommige premium domeinen werd een hogere prijs gevraagd, zowel voor registratie als vernieuwing.  Alvast voor Football.bet werd de som van $3.249,99 per jaar neergeteld. De complete lijst met geregistreerde namen op dagbasis ziet u op Registered Today

De .bet domeinextensie lijkt dan ook een gouden toekomst tegemoet te gaan: sites om online te gamen en te wedden kennen een groeiend succes. De miljoenen spelers bezorgen de websites elk jaar miljarden dollars inkomsten. Met het .bet domein zullen deze websites duidelijker te herkennen zijn als een plek om een weddenschap af te sluiten of te gamen.

.be voor de typo’s?

Aan deze domeinextensie zit nog een bijzonder aspect vast. Zoals u weet kan het lucratief zijn om domeinnamen te registreren die bezoekers opvangen die naar een populaire site willen, maar een tikfout maken in de domeinnaam. Een vaak gemaakte fout is het te snel op Enter drukken, en de laatste letter van de domeinextensie vergeten. Bij een .com komt u dan bijvoorbeeld op een  .co equivalent. En bij .bet zou u dus bij een… .be domein uitkomen. Zet dit u aan het denken?

Meer dan 15 miljoen

De kaap van de 15 miljoen domeinen met een van de 931 nieuwe domeinextensies werd inmiddels overschreden. Op 6 maart waren er 15.436.330 domeinen geregistreerd, waarbij viral.buzz de Top Ranking kreeg bij Quantcast. .xyz blijft nog altijd het populairste (16,9%) gevolgd door .top (10,7%) en .wang (7%). Het volledige overzicht van de spreiding vindt u zoals gewoonlijk bij NTLDstats.

Hebt u ook interesse in een domeinnaam die uw bedrijf een duidelijke identificatie geeft? Of wil u uw merknaam pimpen met een trendy extensie zoals .top of .club? Bekijk de volledige lijst met mogelijke domeinextensies en laat u inspireren!