Het burgerinitiatief CO2.org geeft het juiste signaal en schakelt over naar de nieuwe domeinextensie .earth. Die extensie moet een hub worden voor alle initiatieven om het leven op deze planeet te verbeteren.

In Parijs is de klimaattop na moeilijke onderhandelingen tot bindende afspraken gekomen om de opwarming van de aarde te beperken. President Barack Obama noemde het “de beste kans om onze enige planeet te redden”. Deze bezorgdheid om het klimaat, en de wil om de opwarming tegen te gaan, is nu gemakkelijker op het internet te vinden dankzij het nieuwe gTLD .earth.

Voortaan zullen organisaties en instellingen die zich inspannen voor onze planeet hun virtuele thuis vinden op .earth. Dat moet een platform worden waar burgers uit de hele wereld hun stem kunnen laten horen om de maatschappij te verbeteren en het leven op de aarde te verrijken. Elke registrant dient te beloven een ambassadeur te worden van de aarde, en acties stop te zetten die onze planeet en zijn bewoners schade kunnen toebrengen.

CO2.org wordt CO2.earth

Zo heeft CO2.org, een burgerinitiatief dat de “vitale signalen” van de aarde meet, reeds de overstap gemaakt naar de nieuwe domeinextensie. Op CO2.earth zal je alle belangrijke data vinden over de aarde, metingen, vergelijkingen met de voorgaande jaren. Het is ook de bedoeling om deze gegevens in applicaties te verwerken. Die gegevens kan iedereen dan op zijn eigen website plaatsen om zo de boodschap verder te verspreiden. Cijfers over de dagelijkse CO2 uitstoot (402,04 ppm op 11 december 2015, tegen 398,65 ppm op 11 december 2014), of maandelijkse CO2 uitstoot (400,16 ppm in november 2015 tegen 397,27 ppm in november 2014) liegen er niet om!

Democracy.earth: voor een nieuwe vorm van besturen

De allereerste .earth domeinnaam was democracy.earth. Een initiatief dat ijvert voor een nieuwe vorm van democratie, met een gedecentraliseerde, wereldwijde regering van gelijken. “Het internet heeft de manier gewijzigd waarop we cultuur delen, samen werken, en zelfs op elkaar verliefd worden – maar de wijze van besturen is al 200 jaar ongewijzigd gebleven”, zo staat op de site te lezen. “Met de opkomst van open source software en peer to peer netwerken is politieke bemiddeling niet langer noodzakelijk. Wij werken aan een protocol met slimme contracten, dat een gedecentraliseerd bestuur mogelijk maakt voor elke soort organisaties”.

Een intrigerend concept. Benieuwd welke andere initiatieven hun virtuele thuis vinden op .earth!

Zoekt u ook een originele domeinextensie die exact past bij het business plan of de doelstellingen van uw organisatie? Bekijk de uitgebreide lijst nieuwe domeinextensies!