Een toch wel opmerkelijk incident rond de domeinnaam van de Amerikaanse zoekmachinegigant! Het toont nogmaals het belang aan van de domeinnaam-vergrendeling, die Register.be u gratis aanbiedt!

Google.com voor maar 12 dollar?

Toen de Amerikaan Sanmay Ved, voormalig werknemer bij Google en grote fan van de hun producten, tijdens het surfen de domeinnaam Google.com intikte in zijn Google Search dashboard, moest hij even met de ogen knipperen. In plaats van de grijze sad smiley die gewoonlijk aangeeft dat een domein reeds verkocht is, kreeg hij een groene happy smiley te zien: het domein was verkrijgbaar!

Sanmay aarzelde geen seconde, en kocht het domein – voor amper 12$. Hij kreeg meteen boodschappen voor de Google.com domein eigenaar, mails met interne informatie, en zelfs toegang tot de webmaster controls! Gelukkig nam de man koortsachtig enkele screenshots om deze ongelooflijke ervaring te documenteren. Want na een dikke minuut annuleerde Google Domains de aankoop met de melding dat iemand anders het domein geregistreerd had voor hem. De 12 dollar werden netjes teruggestort.

Registry Lock ter redding!

Wat er juist gebeurd is, blijft een raadsel. Was er een bug in Google Domains? Of had het bedrijf gewoon vergeten om zijn domeinnaam tijdig te vernieuwen? Het zou in elk geval niet het eerste grote bedrijf zijn dat een dergelijke fout maakt: in 2003 had ook Microsoft vergeten zijn hotmail.co.uk domeinnaam te verlengen. En in maart 2014 stond het domein van de Amerikaanse First Lady, MichelleObama.com, plots te koop op het internet.

Het gebeuren benadrukt opnieuw het belang van de automatische vergrendeling of registry lock die wij, zonder bijkomende kosten, aanbieden aan al wie via ons bedrijf een domeinnaam registreert. Uw domeinnaam wordt automatisch gelocked waar mogelijk. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw domeinnaam zou verliezen door een frauduleuze transfer out. U kan steeds de unlock van uw domeinnaam vragen indien nodig.

En onze Sanmay Ved? Die zal de geschiedenis ingaan als “de man die één minuut lang eigenaar was van Google.com”!