Nadat de zoekgigant eerder al voor een .xyz domein ging, koos het nu voor .news om een nieuwe dienst voor te stellen. Slim van Google, dat de waarde van de nieuwe domeinextensies dus prima begrepen heeft!

Eerst Alphabet.xyz…

Zoals u enkele maanden geleden kon lezen heeft zoekgigant Google zichzelf opgesplitst en de verschillende takken in aparte entiteiten gestopt. Bovenop kwam dan het moederbedrijf, Alphabet. Het bijzondere daarbij is dat voor deze overkoepelende structuur een domeinnaam gekozen werd die een duidelijke ondersteuning van de nieuwe domeinextensies betekent: alphabet.xyz.

De .xyz domeinextensie richt zich tot de x-, y-, als z-generatie. Daarnaast wordt die ook gebruikt als neutraal alternatief voor .com. Ondertussen zijn er al meer dan 2.749.000 .xyz-domeinen geregistreerd, zo vermelden de statistieken bij ntldstats.com. Daar kunt u trouwens ook lezen dat er in totaal nu bijna 17 miljoen domeinen bestaan met een van de nieuwe domeinextensies.

…en nu Unfiltered.news

Google toont nu opnieuw dat het bedrijf de kracht van de nieuwe domeinnamen begrepen heeft. Het nieuwe project van Jigsaw, de tech incubator van Alphabet, kreeg een website met de nieuwe  .news domeinextensie: unfiltered.news. Bij dit project wordt het nieuws uit de hele wereld geanalyseerd, zodat u te weten komt welke nieuwsberichten niet of minder gecoverd werden door de media in uw land.

De tool is nog in beta, maar u kunt het al in avant-première testenUnfiltered.news geeft visueel de belangrijkste topics in de verschillende landen van de wereld weer op een landkaart. Klik op een topic – dat in uw taal weergegeven zal worden – en u kunt zien hoe het in de verschillende plekken aan het trenden is. Met een schuiver kunt u teruggaan in de tijd.

Het bijzondere is dat u dus ook kunt zien welke topics er niet ‘trending’ zijn in uw eigen of een andere regio. Een krachtige tool om censuur tegen te gaan, uiteraard. En nu maar hopen dat deze tool geïntegreerd raakt in Google News.

Nieuwe domeinextensies: keuze te over

Opnieuw een mooi en interessant project van Google. Als registrar onthouden wij bij Register.be alvast dat Google / Alphabet / Jigsaw met deze domeinnaam nogmaals zijn vertrouwen in de nieuwe domeinextensies bevestigt. De nieuwe domeinextensies vertellen meteen waarover een website gaat. Waar bij de klassieke domeinextensies .com, .net, .biz … alle goed klinkende domeinen reeds aan anderen toebehoren, zijn bij de nieuwe domeinextensies de mogelijkheden eindeloos… en betaalbaar!

Wil u weten welke domeinextensie het beste geschikt is voor uw eigen project? Bekijk onze uitvoerige lijst met nieuwe domeinextensies, en maak uw plannen concreet!