In een mum van tijd is .science uitgegroeid tot het zesde populairste gTLD. Zijn wij met zijn allen geeks geworden, of speelt ook hier een .xyz effect?

De laatste maanden hebben wij hier verslag uitgebracht over de vele mooie, interessante nieuwe domeinextensies die recent gelanceerd zijn. Sommigen daarvan slaan meteen aan bij het grote publiek, zoals .guru, .club, .party. Anderen moeten het hart van het publiek nog veroveren. En nog anderen komen met stip terecht in de top 10 van de populairste domeinextensies. Soms is het niet meteen duidelijk waarom dat gebeurt en worden daar vragen bij gesteld.

Dat was het geval bij de domeinextensie .xyz. Zijn populariteit was niet moeilijk te verklaren. Toen het gelanceerd werd bood een bepaald hostingbedrijf al zijn klanten een gratis .xyz domein aan. Ondertussen is echter gebleken dat het merendeel van deze .xyz domeinnamen bij hun vervaldag vernieuwd werden – een bevestiging dat de bezitters wel degelijk de waarde van deze domeinnaam appreciëren.

.science meteen in top 10

Nu is er opnieuw een domeinextensie die hoge ogen scoort: .science. Binnen de twee weken na zijn lancering stond de extensie op de 3e plaats in de top 10 van populairste domeinnamen. Enkele weken later is de populariteit enigszins gezakt, maar toch is .science nog altijd de 6e populairste domeinnaam.

Zijn we dan met zijn allen geeks geworden, die onze belangstelling en onze kennis van de wetenschappen willen etaleren met een .science domein? Ook hier is het antwoord weer gemengd. Verschillende providers hadden namelijk de prijs voor de registratie van een dergelijk domein, wellicht hierdoor aangemoedigd door de registry van het domein, heel goedkoop gezet. Uiteraard schoten de registraties van .science domeinnamen meteen pijlsnel de hoogte in.

Ondertussen is de situatie wat tot rust gekomen. De uitzonderlijk lage registratieprijzen voor .science gelden niet meer. Het normale tarief, dat voor de meeste andere nieuwe extensies toegepast wordt, is nu van kracht.

Ideale showcase voor wetenschappelijke expertise

Spotgoedkoop of aan gewone prijs: feit blijft dat .science voor een wetenschapper het ideale domein blijft om zijn werk online voor te stellen. Of het nu gaat om een leraar chemie die zijn lessen aanschouwelijk wil presenteren, of een doorwinterde wetenschapper die de theorie van Einstein op eenvoudige manier wil uitleggen: .science is het geschikte domein om dit te doen.  Voor bedrijven is de .science domeinnaam dan weer de uitgelezen kans om hun geavanceerde technologische ontwikkelingen te etaleren.

Is een .science domeinnaam iets voor uw organisatie of bedrijf? Of past een van de honderden nieuwe domeinextensies beter bij u? Bekijk ons uitgebreide aanbod en laat u inspireren!