Steeds meer grote namen schakelen over naar de nieuwe .tech domeinextensie. Sinds de lancering ervan werden er al meer dan 84.000 .tech domeinen geregistreerd. Ook iets voor u?

 

Redenen genoeg om over te schakelen

Cijfers liegen niet. Volgens The Next Web  krijgt 65% van de mensen en organisaties de domeinnaam niet te pakken die zij zouden wensen voor hun product of organisatie. 32% moest zelfs een andere naam kiezen voor zijn product, omdat het bijhorende domein niet beschikbaar was. Een van de redenen waarom u de laatste jaren de gekste woorden als domeinnaam zag, met ingeslikte klinkers zoals Tumblr.com.

De klassieke domeinnamen die op .com, .org of .net eindigen zijn kortom allemaal reeds geregistreerd. Om een .com in handen te krijgen moet u dan ook veel geld neertellen – zelfs voor de gekste domeinen. Bij een recente SEDO-veiling werd vajj.com te koop aangeboden voor $7.500. Het drieletterige qbi.com kostte $200.000. Ongelooflijk, vooral wanneer u bedenkt dat voor een dergelijke domeinnaam met een van de nieuwe extensies enkele tientallen dollars volstaan!

 

Klinkende namen geven het voorbeeld

Verschillende grote bedrijven hebben dit begrepen. Zij gaan voor een korte, duidelijke domeinnaam waarbij de extensie meteen de aard van het bedrijf en de website duidelijk maakt. En omdat een aantal van hen in de technologie sector actief zijn, kozen die voor de nieuwe .tech extensie.

Zo kondigde Consumer Technology Association (CTA) onlangs aan dat het van CE.org overstapt naar cta.tech. Reuters.tech vervangt binnenkort het veel langere www.reuters.com/news/technology. Het Reward programma van Microsoft vindt u binnenkort terug op rewards.tech. De bekende tech nieuwssite The Next Web stapte over op tnw.tech.

Ook de onderwijssector heeft het belang ingezien van de .tech extensie voor zijn technische afdelingen. King’s College London gebruikt nu al kcl tech, Warwick University warwick.tech, de Barcelona Technology School bts.tech.

De .tech domeinextensie is dus uitermate geschikt voor startups, tech-bedrijven, universiteiten en onderwijsinstellingen, conferenties, bloggers, uitgevers die technisch nieuws brengen. Half maart 2016 waren er al meer dan 84.500 .tech domainnamen geregistreerd.

Volgt u het goede voorbeeld? Laat u inspireren door de vele nieuwe domeinextensies om uw bedrijf van de passende domeinnaam te voorzien!