Sinds 3 maart kan iedereen die dat wil een .bet domein registreren, nu dit nieuwe gTLD in zijn General Availability fase is. Wedden is enorm populair, zo blijkt uit de cijfers van de registraties. Een kort overzicht.

De opwinding van het wedden

Gokken, wedden, uw geluk wagen… het is heel verleidelijk. De spanning van het wachten op het resultaat is zelfs verslavend – hebt u goed gewed, en hebt u gewonnen? Of was het geluk u niet goed gezind? Meer geluk volgende keer!

Velen laten zich door deze spanning leiden om ook hun geluk te wagen. Getuige daarvan zijn de vele online plekken waar u kunt gokken en wedden – in online casino’s of speelzalen, in agentschappen waar u weddenschappen kunt afsluiten op alle mogelijke sportwedstrijden, van voetbal tot tennis, basketbal, ijshockey…

Online wedden heeft nu ook zijn eigen domeinextensie: .bet. De domeinextensie werd op 5 januari 2016 geopend voor merkhouders in de Sunrise Periode, met een Landrush Periode die op 8 februari volgde. Op 3 maart brak dan de General Availability aan, zodat iedereen nu een .bet domein kan registreren op een first come, first served basis.

Meteen succes

Op de eerste dag werden meteen meer dan 13.500 domeinnamen met de nieuwe extensie geregistreerd; drie dagen later stond de teller al op 20.035. Voor sommige premium domeinen werd een hogere prijs gevraagd, zowel voor registratie als vernieuwing.  Alvast voor Football.bet werd de som van $3.249,99 per jaar neergeteld. De complete lijst met geregistreerde namen op dagbasis ziet u op Registered Today

De .bet domeinextensie lijkt dan ook een gouden toekomst tegemoet te gaan: sites om online te gamen en te wedden kennen een groeiend succes. De miljoenen spelers bezorgen de websites elk jaar miljarden dollars inkomsten. Met het .bet domein zullen deze websites duidelijker te herkennen zijn als een plek om een weddenschap af te sluiten of te gamen.

.be voor de typo’s?

Aan deze domeinextensie zit nog een bijzonder aspect vast. Zoals u weet kan het lucratief zijn om domeinnamen te registreren die bezoekers opvangen die naar een populaire site willen, maar een tikfout maken in de domeinnaam. Een vaak gemaakte fout is het te snel op Enter drukken, en de laatste letter van de domeinextensie vergeten. Bij een .com komt u dan bijvoorbeeld op een  .co equivalent. En bij .bet zou u dus bij een… .be domein uitkomen. Zet dit u aan het denken?

Meer dan 15 miljoen

De kaap van de 15 miljoen domeinen met een van de 931 nieuwe domeinextensies werd inmiddels overschreden. Op 6 maart waren er 15.436.330 domeinen geregistreerd, waarbij viral.buzz de Top Ranking kreeg bij Quantcast. .xyz blijft nog altijd het populairste (16,9%) gevolgd door .top (10,7%) en .wang (7%). Het volledige overzicht van de spreiding vindt u zoals gewoonlijk bij NTLDstats.

Hebt u ook interesse in een domeinnaam die uw bedrijf een duidelijke identificatie geeft? Of wil u uw merknaam pimpen met een trendy extensie zoals .top of .club? Bekijk de volledige lijst met mogelijke domeinextensies en laat u inspireren!