Terwijl er al meer dan 27 miljoen domeinnamen geregistreerd werden met een van de nieuwe domeinextensies, maken twee nieuwkomers hun intrede. Welkom .vin en .wine! Enkele cijfers…

Meer dan 27 miljoen

Op 7 februari waren er 27.452.924 domeinen geregistreerd met de nieuwe domeinextensies. Momenteel hebt u de keuze uit 900 nieuwe TLD’s, die beheerd worden door 263 registrars. Grote slokop is nog altijd .xyz, dat op zijn eentje goed is voor 19% van al deze domeinen (5.216.000). Het wordt gevolgd door .top (9,20% goed voor 2.525.000 domeinen) en .wang (8,53% goed voor 2.333.500 domeinen).

Het rijtje nieuwe domeinextensies mocht deze week twee nieuwelingen verwelkomen: .vin en .wine. Deze domeinextensies zijn bedoeld voor al wie actief is in de sector van dit edele vocht: wijnboeren, wijncollectieven, wijnhandels en wijnliefhebbers.

Wijn neemt nu eenmaal een belangrijke plaats in onze (eet)cultuur in. Jaarlijks worden er meer dan 38,4 miljard wijnflessen geproduceerd, zodat deze community toch wel haar eigen domein verdient.

Champagne, Prosecco, Sherry: AOC’s ook op het internet beschermd

De .vin en .wine domeinextensies lijken een sprankelende toekomst tegemoet te gaan. Tijdens de Sunrise periode van .vin en .wine werden meteen al meer dan 1.300 merken geregistreerd door hun respectieve eigenaars. En verschillende grote wijnhuizen hebben eveneens het goede voorbeeld gegeven. De organisatie die alle telers en wijnhuizen vertegenwoordigt in de Franse Champagnestreek, Comité Champagne, is voortaan te vinden op champagne.vin en champagne.Wine. Leuk daar is de app (voor Android en iOS) die u alles vertelt over Champagne.

Evenzo de befaamde prosecco wijn, die eigenlijk al sinds de Romeinen gekend was maar slechts in 2009 zijn DOC kreeg (Denominazione di Orogine Controllata, de Italiaanse tegenhanger van de Appelation d’Origine Controlée of AOC). Het consortium dat deze naam moet beschermen is te vinden op prosecco.wine en prosecco.vin.

En ook sherry vindt u voortaan op het web. De Consejo Regulador voor de Deonominacion de Origne Jerez-Xeres-Sherry, de grootste sherry vereniging ter wereld, heeft een compleet nieuwe website ingericht op sherry.wine.

Laat u inspireren door onze rubriek met de vele nieuwe domeinextensies om het juiste webdomein te vinden dat exact bij uw activiteiten past. Op uw gezondheid!